Vrijwilligers de motor achter de organisatie

Ook onze stichting draait voornamelijk op de financiële steun van gulle gevers, samen met andere partijen die dezelfde doelen als ons nastreven organiseren wij vaak sponsorlopen, collectes aan de deur of andere activiteiten waarmee wij onze missie kunnen voortzetten.

Zo kwam deze keer de hulp uit een andere hoek dan dat wij normaal gewend zijn. Een leverancier van motoronderdelen schoot ons te hulp bij de jaarlijkse motortocht door de Eifel in Duitsland. Zoals gezegd organiseren wij ieder jaar een motortoertocht samen met vele andere vrijwilligers die zich het hele jaar door voor ons inzetten.

Dit jaar hadden Jan en Erik de motortocht van a tot z uitgestippeld. We maakte ons vrijdagmiddag op voor een mooie tocht door de ‘’Vulkaaneifel’. Dit is het meest ruige gebied van de Eifel waar vroeger zelfs vulkanen actief waren, en nu prachtige kratermeren liggen met mooie panorama uitzichten. Dit hadden Jan er Erik goed uitgezocht.

Vrijdagavond kwamen we toch redelijk vermoeid van de reis aan in de herberg waar wij zouden overnachten maar niet voordat er een barbeque green egg werd georganiseerd. We maakte hier ons klaar voor de volgende ochtend waarbij we met ongeveer 30 andere motorrijders de 250 kilometer lange tocht zouden afleggen door de bossen en haarspeldbochten. De volgende ochtend verlieten we na een goed stevig ontbijt alweer vroeg de Herberg. We zouden deze dag ongeveer 125 kilometer rijden met hier en daar een onderbreking om wat te eten en te genieten van het landschap. De dag voorliep voorspoedig alleen bij het wegrijden na de lunch bezweek de yuasa accu bij één van onze vrijwilligers, na snel handelen door Danny die van beroep monteur is konden we onze weg weer vrij snel vervolgen, we sloten de dag af met een bbq en een borrel.

Goed uitgerust klommen we de volgende dag weer op de motor terug naar Nederland onze jaarlijkse tocht zat er helaas weer op. Graag bedanken wij alle vrijwilligers en bedrijven die dit voor ons mogelijk gemaakt hebben, zonder jullie hulp was het niet gelukt!